Aanpak

Play@Work staat voor speel en eigenwijs durven veranderen. Omdat duwen en trekken zelden tot gewenste uitkomsten leidt.

Wat we doen?

We helpen organisaties in alle stappen van hun verandering en belangrijker we zorgen voor de juiste volgorde. Bij Play@Work geen trainingen als middel om betrokkenen te motiveren (daar is training niet voor bedoeld) of een spectaculaire bijeenkomst waarbij nut en noodzaak er door de CEO ingehamerd worden. Daar geloven wij gewoon niet in. 

Waarin dan wel? Wij geloven dat succesvolle verandertrajecten het resultaat zijn van een gelijkwaardige interactie tussen initiatiefnemers en betrokkenen. De betrokkenen bloedserieus nemen, ook als ze hun kont tegen de krib in lijken te gooien.

Wij zijn gek op tegenspraak en op de verschillende zienswijze van mensen. Die hebben we namelijk nodig voor onze interactieve aanpak. Succesvol veranderen vraagt betrokkenheid en mensen raken betrokken als ze invloed hebben op wat er gebeurt. 

Voor wie nu denkt, dat snap ik allemaal wel maar ik zit toch echt niet te wachten op al die dwarsdenkers, droeftoeters en organisatierebellen. Begrijpelijk, en tegelijk ze zijn er. Gelukkig maar want hun weerwoord duidt op betrokkenheid en mensen met een ‘afwijkende’ blik op de realiteit zorgen voor nieuwe en vaak waardevolle inzichten. 

Met onze gevoelig afgestelde antenne voor dat wat zich “onder de tafel” afspeelt in de hedendaagse organisatie zijn we in staat met een positief kritische blik en een portie ontwapenende humor lastige en beladen onderwerpen tastbaar te maken in bedrijven en organisaties. 
Het is ons doel mensen te betrekken met respect voor de organisatiedoelen en daarvoor putten we uit een arsenaal aan instrumenten die veelal hun oorsprong vinden in het theater.

Meer weten over speels en eigenwijs veranderen. Aarzel niet en maak een afspraak.